Center vseživljenskega učenja Dolenjska

Spletno učenje računalništva

Spletno učenje računalništva

Spletno učenje računalništva je potekalo v spletni učilnici v okviru projekta Center vseživljenjskega učenja Dolenjska. Za pomoč udeležencem sta delovala dva mentorja in sicer menor iz Razvojno izobraževalnega centra Novo mesto in Centra za izobraževanje in kulturo Črnomelj.

Aktivnost spletno učenje računalništva se je zaključila s 31.8.2012, zaradi prenehanja delovanja aktivnosti v sklopu projekta CVŽU Dolenjska. 

KOMU, KAKO in KAJ?

V učenje v spletni učilnici se je vključilo 693 udeležencev.  Mentorja sta jim dodeljevala različne spletaje – učne enote ter jim bila na voljo za pomoč in vse informacije. Skupno so se v spletni učilnici udeleženci učili več kot 7394 ur.

Udeleženci so imeli možnost učenja računalnških gradiv in sicer Word osnovni, Word nadaljevalni, Excel osnovni, Excel nadaljevalni, Excel funkcije, PowerPoint, Access, Internet in Elektronska pošta. Računalniška gradiva so bila na voljo v verziji Offica 2003 in Offica 2007. Na voljo so imeli tudi ostala gradiva in sicer S pomočjo javnega prevoza do vašega zdravnika, Stari starši in vnuki, Živeti zdravo-zdravilne rastline, Uredi si svoje potovanje, Ustvarimo otrokom varno gnezdo, Osnove računalništva, Moja pot do poklica, Kako pripravim spletaj,  Odkrijmo zaklade gozda, Poslovni načrt, Načrtovanje kariere.